Vätterhem

Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem vill att alla medarbetare enkelt ska kunna ta del av sina förmåner, även ute på fältet. Därför valde de en lösning som fungerar lika bra i mobilen.
Vätterhem

Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping månar om sina medarbetare, och ville göra personalförmånerna enklare att ta del av. Lösningen blev en medarbetarportal från Benify, där personalen dessutom får mer friskvård för sitt friskvårdsbidrag.

Vätterhem sätter en stolthet i att vara en trygg arbetsgivare med ett viktigt socialt uppdrag och god omsorg om sin personal. Massage på jobbet, oberoende pensionsrådgivning och rabatt på allt från tågresor till hushållsnära tjänster är bara några exempel ur det breda förmånsutbudet.

– Förmånerna är en viktig del när vi rekryterar. Vi ska självklart ha en bra lönenivå, men det är inte det vi konkurrerar med i första hand. Vi behöver paketera vårt erbjudande för att visa allt annat som ingår, utöver lönen. Benifys portal är ett bra verktyg för att sammanställa de förmåner våra medarbetare erbjuds, säger Sarah.

När Vätterhem lanserade sin Benify-portal var ett av målen att underlätta hanteringen av friskvårdsförmåner, både för arbetsgivare och medarbetare. I Benifys portal finns en rad leverantörer att beställa friskvårdstjänster av. Kostnaden dras direkt från medarbetarnas friskvårdsbidrag.

– Man slipper ligga ute med pengar och registrera kvitto. Man bara köper, och sen är det klart, säger Sarah Laago, HR-generalist på Vätterhem.

Med många anställda ute på fältet är det extra viktigt att förmånerna också finns tillgängliga i mobilen:

– Bovärdar är vår största personalgrupp. De använder sällan dator i jobbet, men alla har tjänstemobiler. De kan själva välja om de vill logga in i portalen via jobbtelefonen eller sin privata mobil, bara de har mobilt BankID installerat, förklarar Sarah.

3 populära förmåner bland Vätterhems medarbetare:

  • 1Gym- & gruppträning

    Tack vare Benifys upphandlade rabatter sparade Vätterhems anställda 25% på sina träningskostnader under 2019.
  • 2Massage på jobbet

    Friskvårdsbidraget kan användas till mycket mer än träning. Massagebehandlingar direkt på arbetsplatsen uppskattas på Vätterhem.
  • 3Pensionsråd från Lifeplan

    Via Benifys systerbolag Lifeplan kan Vätterhems medarbetare ta del av oberoende pensionsrådgivning i en lättanvänd digital tjänst.

Mer friskvård för pengarna

– En stor fördel med Benify är ju att medarbetarna får mer för sitt friskvårdsbidrag. Det känns extra kul när det kommer in lokala erbjudanden i portalen, eftersom vi förstås vill gynna näringslivet här i kommunen. - Sarah Laago, HR-generalist Vätterhem.