Hantera era personalförmåner med Benifys People Insights

Över 1 miljon svenskar använder Benify. Få en överblick över hela din personalstyrka i en enda vy och hantera dina förmåner på ett och samma ställe.. Vi vet vad som fungerar och hjälper din organisation med People Insights.

Rätt underlag för bättre beslut

Med all personal- och förmånsinformation samlad i medarbetarportalen har du unika möjligheter att ta fram relevant statistik.

Via portalen får du tillgång till en HR-dashboard där du kan analysera data och skapa överskådliga rapporter. Visualisera allt från personalomsättning och sjukfrånvaro till förmånsbeställningar; filtrerat på region, kön, ålder eller andra kategorier som är relevanta för din verksamhet. Det här ger dig ovärderliga underlag för att fatta strategiska beslut om vilka utmaningar som finns i just din organisation, liksom vilka åtgärder som skulle ge störst effekt.

En trygg och kunnig partner

Som kund hos Benify får du tillgång till hela den kunskapsbank vi har byggt upp under vår mångåriga erfarenhet.

Eftersom vi är ett IT-företag i HR-branschen förenar vi det bästa från två världar: smarta tekniska lösningar för ett mänskligare och mer engagerande arbetsliv. Idag är det vi som driver utvecklingen framåt, tillsammans med våra kunder. Vi ser till att du har koll på det senaste inom såväl förmånstrender som skatteregler.

Vanliga frågor om automatisering & digitalisering

Vad är fördelarna med digitalisering inom HR?

Framför allt handlar det förstås om att spara tid – och därmed pengar. Digitala verktyg för till exempel onboarding (introduktion), enkäter och offboarding (avslut) ger också en proffsigare och mer enhetlig medarbetarupplevelse för nya och befintliga medarbetare, samtidigt som det ger ökad kontroll och mätbarhet för dig som arbetsgivare.

Läs mer

Vilka delar av administrationen kring förmåner kan Benify hantera?

Vi hanterar hela kedjan – från att en förmånsbeställning görs i portalen, till att förmånen levereras till medarbetaren och att ett löneavdrag visualiseras på lönespecifikationen. Med våra automatiserade processer slipper du som arbetsgivare tänka på hur löneavdrag ska registreras, förmånsvärden beräknas eller kostnadsfördelningen av fakturan ska göras – vi löser detta åt dig genom inläsningsbara löne- och bokföringsfiler.

Läs mer

Kommer inte ett ökat förmånsutbud att leda till ökad administration?

Inte med Benify. Tack vare våra automatiserade processer och effektiva lösningar ökar inte din administration med utbudet.

Måste alla förmånsbeställningar attesteras?

Nej. Genom ett filterregelverk applicerar vi din HR-policy och attestordning direkt i portalen. Det innebär att den enskilda medarbetaren endast kan se och beställa förmåner som han eller hon har rätt till. På detta sätt kan man säga att alla beställningar redan har attesterats i förskott.

Läs mer

Men vad gör vi med alla friskvårdskvitton?

Friskvårdskvitton är ett administrativt huvudbry för personalavdelningar runtom i landet. Friskvårdsförmåner är också den i särklass mest använda kategorin i vår portal. Där finns mängder av leverantörer som medarbetarna kan välja bland, och tjänsterna kan beställas och bekostas helt digitalt – utan krångel med kvitton och utlägg. Om en medarbetare vill använda sitt friskvårdsbidrag hos en leverantör som ännu inte finns med i portalen går det självklart också bra. Även här slipper du som arbetsgivare krångla med kvitton; dem tar vi på Benify hand om. Medarbetaren registrerar sitt utlägg digitalt i portalen och skickar sedan in originalkvittot till oss. Det här gör din bokföring otroligt mycket enklare.

Läs mer

Läs mer i vår blogg

Så erbjuder du medarbetarna en modern pensionslösning

Digitala innovationer har i många fall gjort våra liv smidigare, tryggare och mer produktiva. Men i pensions- och...
2024-05-20

3 sätt att öka rekryteringen med Benifys Candidate Offer-lösning

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det avgörande att attrahera och behålla topptalanger för att organ...
2024-04-24

Så löser du de 3 största utmaningarna inom HR

Alla som jobbar med HR står inför stora utmaningar. Det blev tydligt när Benify bad 551 svenska arbetsgivare svar...
2024-04-10
Pension Lifeplan

Så erbjuder du medarbetarna en moder...

Digitala innovationer har i många fall gjort våra liv smidigare, tryggare och mer produktiva. Men i pensions...
2024-05-20
Digitalisering Candidate Offer

3 sätt att öka rekryteringen med Be...

På dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är det avgörande att attrahera och behålla topptalanger för att ...
2024-04-24
Anställningsförmåner Personalhälsa

Så löser du de 3 största utmaninga...

Alla som jobbar med HR står inför stora utmaningar. Det blev tydligt när Benify bad 551 svenska arbetsgivare...
2024-04-10