Intern kommunikation

Genom att planera den interna kommunikationen når du som arbetsgivare ut med rätt budskap till medarbetarna. Våra experter hjälper dig att utforma en strategi som passar just din organisation.

Vad innebär intern kommunikation?

Intranätet har absolut sina fördelar – men också begränsningar. Det finns betydligt smartare alternativ för arbetsgivare som vill nå ut till alla medarbetare med sitt totala Employee Value Proposition (EVP) – från värderingar till förmånsutbud. Framför allt när personalen finns utspridd på många arbetsplatser, eller inte har tillgång till datorer i jobbet.

Som kund hos Benify får du inte bara en användarvänlig portal att fylla med attraktiva förmåner, tillgängliga var och när som helst via vår app. Du får också tillgång till digitala kommunikationskanaler, liksom ett helt team av experter inom kommunikation och engagemang, så att dina budskap verkligen når fram.

Kommunicera effektivt med en plan

Vi har mångårig expertis av att coacha arbetsgivare och ta fram kommunikationsplaner som är anpassade för varje verksamhet. Vårt skräddarsydda kommunikationsverktyg är en av nyckelfunktionerna på plattformen. Med pushnotiser till mobilen, schemalagda mejlutskick och praktisk information i portalen är det enkelt att nå ut till medarbetarna med aktuell information som exempelvis påminnelser om att skicka in reseräkning, använda friskvårdsbidrag, tid och plats för julfesten eller en sommarhälsning.

En effektiv kommunikationsstrategi kommer att spegla hela företagskulturen, vilket långsiktigt både ökar medarbetarengagemanget och stärker arbetsgivarvarumärket.

Läs mer i vår blogg

Medarbetarengagemang genom kreativitet och innovation

Att medarbetare som är engagerade i sitt jobb gör bättre ifrån sig är inget nytt. Men det finns fler faktorer a...
2021-11-19

5 tips för hur du kan må bättre i vardagen

Hur kan vi öva på att stanna upp och uppskatta det som är bra i vår vardag? Och hur blir man mer mindful egentli...
2021-10-08

Läkemedelsförmån: Nu helt anonymt för medarbetaren

Att arbetsgivaren erbjuder läkemedelssubventioner är mycket uppskattat av många medarbetare, men alla kanske inte...
2021-09-15
Engagemang Medarbetarkommunikation Digital HR

Medarbetarengagemang genom kreativite...

Att medarbetare som är engagerade i sitt jobb gör bättre ifrån sig är inget nytt. Men det finns fler fakto...
2021-11-19
Engagemang Personalhälsa Medarbetarkommunikation

5 tips för hur du kan må bättre i ...

Hur kan vi öva på att stanna upp och uppskatta det som är bra i vår vardag? Och hur blir man mer mindful eg...
2021-10-08
Personalhälsa Medarbetarkommunikation

Läkemedelsförmån: Nu helt anonymt ...

Att arbetsgivaren erbjuder läkemedelssubventioner är mycket uppskattat av många medarbetare, men alla kanske...
2021-09-15

Vanliga frågor om automatisering & digitalisering

Vad är fördelarna med digitalisering inom HR?

Framför allt handlar det förstås om att spara tid – och därmed pengar. Digitala verktyg för till exempel onboarding (introduktion), enkäter och offboarding (avslut) ger också en proffsigare och mer enhetlig medarbetarupplevelse för nya och befintliga medarbetare, samtidigt som det ger ökad kontroll och mätbarhet för dig som arbetsgivare.

Läs mer

Vilka delar av administrationen kring förmåner kan Benify hantera?

Vi hanterar hela kedjan – från att en förmånsbeställning görs i portalen, till att förmånen levereras till medarbetaren och att ett löneavdrag visualiseras på lönespecifikationen. Med våra automatiserade processer slipper du som arbetsgivare tänka på hur löneavdrag ska registreras, förmånsvärden beräknas eller kostnadsfördelningen av fakturan ska göras – vi löser detta åt dig genom inläsningsbara löne- och bokföringsfiler.

Läs mer

Kommer inte ett ökat förmånsutbud att leda till ökad administration?

Inte med Benify. Tack vare våra automatiserade processer och effektiva lösningar ökar inte din administration med utbudet.

Måste alla förmånsbeställningar attesteras?

Nej. Genom ett filterregelverk applicerar vi din HR-policy och attestordning direkt i portalen. Det innebär att den enskilda medarbetaren endast kan se och beställa förmåner som han eller hon har rätt till. På detta sätt kan man säga att alla beställningar redan har attesterats i förskott.

Läs mer

Men vad gör vi med alla friskvårdskvitton?

Friskvårdskvitton är ett administrativt huvudbry för personalavdelningar runtom i landet. Friskvårdsförmåner är också den i särklass mest använda kategorin i vår portal. Där finns mängder av leverantörer som medarbetarna kan välja bland, och tjänsterna kan beställas och bekostas helt digitalt – utan krångel med kvitton och utlägg. Om en medarbetare vill använda sitt friskvårdsbidrag hos en leverantör som ännu inte finns med i portalen går det självklart också bra. Även här slipper du som arbetsgivare krångla med kvitton; dem tar vi på Benify hand om. Medarbetaren registrerar sitt utlägg digitalt i portalen och skickar sedan in originalkvittot till oss. Det här gör din bokföring otroligt mycket enklare.

Läs mer