SjötorpsHus

Effektiv kommunikation. Kraftigt förenklad administration, utan kvittohantering. Attraktiva förmåner, med något för alla medarbetare. Så lyckades SjötorpsHus bli en mer attraktiv arbetsgivare. Från smidiga förmåner till effektiv kommunikation och större känsla av samhörighet.
SjötorpsHus

SjötorpsHus blev en mer attraktiv arbetsgivare – med Benify

Det sörmländska byggbolaget SjötorpsHus har redan växt från tjugotalet anställda till över 100. Och ambitionen är att den utvecklingen ska fortsätta. Därmed behöver man både rekrytera ny kompetens, och behålla talangerna man redan har i personalstyrkan. Något som är lättare sagt än gjort när hela byggbranschen befinner sig i en expansiv fas, och kampen om kompetensen hårdnar.

För att lösa ekvationen valde SjötorpsHus att vända sig till Benify.

– Med Benifys medarbetarportal får vi en helhetslösning både för kontorsanställda och kollegorna ute på byggarbetsplatserna, säger Bruno Maras, ekonomi- och HR-chef på SjötorpsHus.

Tack vare Benify kan SjötorpsHus sticka ut i konkurrensen – genom att erbjuda ett attraktivt och lättanvänt förmånspaket, effektiv kommunikation samt en känsla av samhörighet.

– Vi ville kunna kommunicera så att information till medarbetarna når alla samtidigt. Därför fastnade vi för Benify, säger Bruno Maras.

Dessutom har SjötorpsHus valt att ge medarbetarna möjligheten att få individuell, digital pensionsrådgivning, via Benifys tjänst Lifeplan.

– För medarbetare som börjar närma sig pensionen hoppas vi att pensions- rådgivningstjänsten ska vara uppskattat – och självklart även bland yngre medarbetare som får chansen att redan nu optimera sin framtida pension, säger Bruno Maras.

  • 1Effektiv kommunikation

    SjötorpsHus har många medarbetare som inte sitter vid datorer på dagarna. Med en skräddarsydd app från Benify blev det lätt att nå hela personalstyrkan samtidigt.
  • 2Förenklad administration

    Istället för att lägga tid på kvittohantering och andra administrativa uppgifter som har med förmåner att göra, kan SjötorpsHus chefer lägga sin tid på viktigare saker.
  • 3Attraktiva förmåner

    Tack vare Benifys förmånsportal kan SjötorpsHus erbjuda ett utbud som har något för alla. Dessutom hålls medarbetarna bättre uppdaterade om sina förmåner än förut.

Stora besparingar med Benify

– Vi kan redan se att vi tjänat in kostnaden för plattformen. Enbart kvittohanteringen besparar oss många administrationstimmar som ger tid över till annat, säger Bruno Maras, ekonomi- och HR-chef på SjötorpsHus.