L’ORÉAL

Världens största kosmetikföretag ville hitta en digital HR-lösning som skulle passa alla deras tusentals anställda i Tyskland, som finns utspridda på flera arbetsplatser i landet och har vitt skilda bakgrunder.
L’ORÉAL

Resultatet blev Benify-portalen My HR Rewards, där medarbetarna när som helst kan använda bonusprogram, boka barnomsorg, hantera sina semesterdagar och mycket mer.

Portalen gör att L’Oréal Tyskland kan samla alla HR-processer på ett och samma ställe, samtidigt som den skapar en unik och personlig upplevelse för varje medarbetare. I portalen ryms det unika programmet ”Share and Care”, som inkluderar både barnomsorg och sjukvård, samt digital onboarding och ett digitalt FAQ-center. Även lönespecifikationen nås via portalen.

Bara ett år efter lanseringen vann det världsledande kosmetikaföretaget pris på prestigefyllda European HR Excellence Awards i Berlin. Den webbaserade förmånsportalen belönades för att på ett enkelt och överskådligt sätt visualisera L’Oréal Tysklands olika belöningsprogram och anställningsförmåner.

Medarbetarna berättar:

Jag älskar att använda My HR Rewards för att det ger mig en full översikt över min ersättning, och mina förmåner blir samlade på ett och samma ställe. Dessutom är Benifys kundsupport jättebra!
Sabine @ L’Oréal Tyskland

Vår portal My HR Rewards ger mig möjligheten att använda min bonus för att bekosta L’Oréals barnomsorgsförmåner för båda mina söner. För mig är det en fantastisk förmån.
Thorsten @ L’Oréal Tyskland

Genom My HR Rewards blir det enkelt för mig att byta ut min bonus mot sjukvårdsbidrag. Det gör att jag får ut mer av min bruttolön.
Thomas @ L’Oréal Tyskland

Ökad kännedom ger ökat engagemang

– Vi ville hitta ett sätt att bättre visualisera våra olika belöningsprogram. Genom att försäkra oss om att varje medarbetare vet om vilka förmåner och ”belöningar” som finns kan vi säkerställa att alla känner sig mer engagerade. Det ger också förmånerna ett större värde. Tack vare Benifys lösning blev det möjligt, säger Martina Heim, manager för Compensation & Benefits på L’Oréal Tyskland.