Benify

Den nya tidens friskvård

Postad 2017.08.23 #friskvårdsbidrag

Många förknippar friskvård och friskvårdsbidrag med gymkort och fysisk träning. Därför händer det att många medarbetare faktiskt inte nyttjar sina bidrag – eftersom de inte känner till det breda friskvårdsutbudet som faktiskt finns. Skatteverket har idag godkänt en rad spännande aktiviteter för friskvårdsbidrag. Istället för den traditionella styrketräningen har mental och kroppslig hälsa kommit mer och mer i fokus.

Visste du t.ex. att akupunktur, floating, mindfullness och kostrådgivning är godkända aktiviteter? Andra, lugnare aktiviteter kan vara allt från glädjerik körsång på arbetsplatsen till dans, massage eller qigong. I förmånsportalen finns en uppsjö av aktiviteter och leverantörer, allt för att förenkla administrationen och ett enkelt friskvårdsdeltagande. Läs gärna vårt inlägg “50 Skattefria förmåner du inte visste fanns” om du vill ha lite inspiration.

För mer information om vilka aktiviteter inom motion och friskvård som bedöms som skattefria, se Skatteverkets listor:

https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/formaner/personalvardmotionochfriskvard/skattefriaformanerao


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse på våra hemsidor. Genom att fortsätta använda hemsidan utan att ändra inställningar på din webbläsare går du med på att ta emot cookies. Läs mer

Stäng