Benify

Hur ska du fira Tjänstepensionens dag?

Postad 2018.09.24

Den 27 september är det äntligen dags för dagen vi alla har längtat efter hela sommaren: Tjänstepensionens dag. Dagen då hela arbetsplatsen fullkomligt sjuder av entusiasm. Konfettin flyger, champagnen flödar och hela personalstyrkan brister ut i en spontan hyllningssång till denna fantastiska möjlighet att få en bättre pension.

Eller? Det kanske inte ens blir tårta?

Trots att hela 4 av 10 svenskar känner sig stressade över sin ekonomi – med pensionen som enskilt största orosmoln – hamnar pensionen långt ner på listan när medarbetare ska rangordna sina mest uppskattade förmåner. Den kanske upplevs som krånglig. Tråkig. När den i själva verket kan vara alldeles, alldeles… underbar. Åtminstone för den som har turen att jobba hos en arbetsgivare som erbjuder tjänstepension.

Är du just en sådan arbetsgivare? Se då till att hela arbetsplatsen firar den 27 september. Låt inte en enda medarbetare vandra i okunskap om sin allra viktigaste tillgång. Erbjuder du dessutom dina medarbetare oberoende placeringsråd från Lifeplan? Uppmuntra dem i så fall att logga in på lifeplan.se och följa råden de får. För när du som arbetsgivare erbjuder tjänstepension vore det väl synd om dina medarbetare inte fick ut så mycket som möjligt av den i slutändan?

Ett sista tips för dig som vill minska den ekonomiska stressen på jobbet: Ladda ner ditt kostnadsfria exemplar av vår e-bok Financial Wellness: trenden du inte har råd att ignorera.


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse på våra hemsidor. Genom att fortsätta använda hemsidan utan att ändra inställningar på din webbläsare går du med på att ta emot cookies. Läs mer

Stäng