Benify

Dina medarbetares personuppgifter är i trygga händer

Postad 2018.08.16

Det har tidigare talats mycket om GDPR – den nya dataskyddsförordningen som började gälla i hela EU från 25 maj 2018. Med Benify som partner är dina medarbetares personuppgifter i trygga händer.

Var är GDPR?
GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny dataskyddsförordning som kommer att reglera hur personuppgifter får hanteras inom hela EU. GDPR trädde i kraft 25 maj 2018, och ersatte den nuvarande svenska personuppgiftslagen (PUL).

Vad de största skillnaderna från tidigare?
Den nya förordningen stärker individens rättigheter och ställer därmed högre krav på företag och organisationer. Detta innebär bland annat strängare krav på att informera individer om vilka personuppgifter som samlas in och hur de behandlas. Funktioner för att skydda personuppgifter har byggts in i system enligt principen “inbyggt dataskydd och dataskydd som standard”. Företag och organisationer ska nu kunna påvisa att de lever upp till kraven i GDPR.

Vad händer om personuppgifter hanteras felaktigt?
Vid en personuppgiftsincident (till exempel att personuppgifter har ”läckt” så att obehöriga kan ta del av dem) ska den personuppgiftsansvarige rapportera incidenten till Datainspektionen inom 72 timmar. Ett företag eller organisation som bryter mot GDPR kan bli skyldiga att betala 20 miljoner euro, eller upp till 4 % av omsättningen, i böter.

Hur kan Benify hjälpa till?
Med Benify som partner är dina medarbetares personuppgifter i trygga händer. Som arbetsgivare får ditt företag eller din organisation rollen som personuppgiftsansvarig, medan vi på Benify agerar personuppgiftsbiträde. Hur medarbetarnas personuppgifter ska behandlas oss emellan regleras i ett personuppgiftsbiträdesavtal, som undertecknas av båda parter.

En trygg partner
Genom att använda Benifys digitala HR-tjänster minimerar du risken för att personuppgifter hamnar där de inte ska vara. Känsliga uppgifter lagras på ett och samma ställe, och raderas automatiskt när de inte längre behövs. Vi är certifierade enligt ISO 27001: en internationell standard för ledningssystem för informationssäkerhet. Certifieringen är ett bevis på att Benify aktivt och strukturerat arbetar med informationssäkerhet och skydd av personuppgifter – helt i enlighet med GDPR.

Vill du veta mer om hur Benify arbetar med dataskydd och informationssäkerhet? Klicka här.

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse på våra hemsidor. Genom att fortsätta använda hemsidan utan att ändra inställningar på din webbläsare går du med på att ta emot cookies. Läs mer

Stäng