RISE

Forskningsinstitutet RISE tog hjälp av Benify för att erbjuda ett unikt och flexibelt förmånsutbud där varje medarbetare kan välja något som passar.
RISE

Hur säkerställer man som arbetsgivare att varje medarbetare kan hitta en förmån som passar just dem? För forskningsinstitutet RISE blev lösningen en flexibel förmånspott. Och när arbetslivet förändrades i grunden av pandemin fick också förmånsutbudet hänga med i utvecklingen.

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner, med uppdrag att bidra till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. De cirka 2 800 medarbetarna finns utspridda på över 20 orter från Piteå i norr till Lund i söder.

RISE konkurrerar om högutbildade specialister som är hett eftertraktade på arbetsmarknaden. Då är det viktigt att kunna erbjuda ett starkt och unikt förmånsutbud, enligt HR-specialisten Martin Svensson:

– Utmaningen för arbetsgivare idag är att alla anställda ska kunna hitta något som passar just dem, oavsett ålder eller var man bor. Det gäller också att erbjuda förmåner som inte alla andra har. Och där tycker jag att vi på RISE har lyckats, mycket tack vare vårt samarbete med Benify.

Full flexibilitet för medarbetarna
Sedan 2019 kan RISE anställda ta del av förmåner via en skräddarsydd digital plattform från Benify. För att göra utbudet ännu mer individanpassat tog RISE också hjälp av Benify för att utveckla en flexibel förmånspott som medarbetarna kan spendera på de förmåner de själva vill ha.

– När man är i olika faser i livet så är det olika förmåner man uppskattar. Medarbetare med små barn kan beställa matkassar för att få livspusslet att gå ihop, medan den som är lite äldre kanske hellre väljer att ’pottväxla’ till extra pensionsinbetalningar, förklarar Martin.

3 populära förmånslösningar på RISE:

  • 1Flexibel förmånspott

    Varje heltids- och tillsvidareanställd får 10 000 kr om året att spendera på förmåner, varav 4000 kr utgörs av ett friskvårdsbidrag. Resten av pengarna kan medarbetarna spendera fritt i RISE breda förmånsutbud.
  • 2Distansarbetspott

    Tillsvidareanställda medarbetare som jobbar hemifrån under pandemin kan spendera upp till 7 500 kr på möbler och utrustning för en bättre ergonomi i hemmakontoret. Den enda kostnaden för medarbetarna är att de förmånsbeskattas på beloppet de handlar för.
  • 3Växling till extra pension

    Att kunna förbättra sin framtida pension efterfrågas idag av medarbetare i alla åldrar. Via Benify-plattformen kan RISE anställda spara extra till pensionen genom traditionell bruttolöneväxling eller genom att växla en del av sin flexibla förmånspott.

En viktig partner

– Benify hjälper RISE att bli en mer innovativ och attraktiv arbetsgivare. Det handlar dels om att vi kan erbjuda helt nya förmåner som vi aldrig hade kunnat hantera internt. Men Benify minskar också administrationen för de förmåner vi redan hade, som till exempel friskvårdsbidraget. - Martin Svensson, HR-specialist, RISE