Knightec

Knightec ville tydliggöra sitt förmånserbjudande och samla all viktig information på ett ställe. Enkelhet och engagemang var ledorden när konsultbolaget lanserade en Benify-portal för sina 600 medarbetare.
Knightec

För ett bolag bestående av konsulter inom teknik och ledarskap är det förstås viktigt att framstå som en modern och attraktiv arbetsgivare. Att erbjuda en överskådlig medarbetarportal – fylld med förmåner och skräddarsydd information – låter kanske som ett självklart val. Projektet började dock i en helt annan ände.

Från början sökte Knightec nämligen efter en lösning som skulle göra det enkelt att låta medarbetarna ta del av företagets vinst. När Benify kom på tal som en möjlig partner insåg man dock snabbt att det gick att göra mycket mer än så. Detta gällde inte minst förmånsutbudet, som visade sig vara svårt för de anställda att få ett helhetsgrepp om.

– Vi hade ganska många förmåner, och i och med utvärderingen beslutade vi att införa några nya samtidigt som vi förstärkte de befintliga, säger Mari Schäder, HR-chef på Knightec.

Efter en sex veckor lång implementeringsprocess lanserades portalen, som snabbt blev populär bland personalen. För Knightec var det viktigt att portalen finns som app, och därmed är tillgänglig var och när som helst. Den tekniska utvecklingen gör att Mari Schäder i sin roll som HR-chef kan arbeta mer strategiskt och fokusera på engagemang och värdeskapande.

– Enkelheten och att det är lättillgängligt skapar engagemang. Sedan behöver man utvärdera förmånsutbudet varje år, för att verkligen veta att det man erbjuder är attraktivt. Vi ser att förmåner ökar engagemanget och därför är det viktigt att ha en strategi, säger Mari Schäder.

Tre tips för att öka medarbetarnas engagemang via Benifys portal:

  • 1Gör informationen lättillgänglig

    Uppmuntra medarbetarna att ladda ner Benify-appen så att de alltid har portalen med sig. Är företaget flerspråkigt? Se till att portalen också är det.
  • 2Kommunicera med timing

    Tipsa om rabatterade biobiljetter inför helgen, eller träningskort i januari, för att öka användningen och uppskattningen av era förmåner.
  • 3Lyft fram unika förmåner

    Friskvård och tjänstepension ingår i många arbetsgivares basutbud idag. Lyft fram de unika fördelar som kännetecknar just er.

En spaning om framtidens HR

– I framtiden kommer så många processer som möjligt att digitaliseras och automatiseras. HR borde, enligt mig, vara ett rådgivande och coachande expertstöd till verksamheten, säger Mari Schäder.