Antura

Hur får man personalen intresserad av pension? Mjukvaruföretaget Antura tar hjälp av Benifys systerbolag Lifeplan för att öka kunskaperna – och bli attraktivare som arbetsgivare.
Antura

Det Göteborgsbaserade mjukvaruföretaget Antura behöver kunna locka till sig och behålla medarbetare med hög spetskompetens. Därför använder de Benifys plattform för att erbjuda ett brett utbud av attraktiva förmåner, som till exempel oberoende digital pensionsrådgivning från Lifeplan.

– Jag tycker att man som arbetsgivare har ett ansvar att förklara varför det är viktigt med pension och vad det kan innebära att ha för dyra pensionslösningar. På Antura informerar vi om att det är en bra idé att pensionsspara på ett smart och effektivt sätt, och att Lifeplan är ett bra verktyg för det, berättar Anturas CFO Jesper Lundkvist.

Många arbetsgivare har svårt att engagera personalen kring just pensionsförmånerna, som ofta ses som krångliga eller tråkiga av medarbetarna. På Antura erbjuder man tjänstepension till alla anställda, och man har märkt att Lifeplans rådgivning och informativa webbinarier har ökat medarbetarnas kunskap om pension överlag.

– Frågorna de ställer visar att de har blivit mer insatta. Flera av våra anställda har fått aha-upplevelser av att ta del av Lifeplans rådgivning och webbinarier, framför allt när det gäller avgifterna. Det har varit ett nyttigt uppvaknande för många, säger Jesper.

Att Jesper som CFO kan rekommendera Lifeplan till sina anställda handlar framför allt om hur tjänsten finansieras:

– Den absolut största fördelen med Lifeplan är att det inte finns någon dold intjäning, vilket annars kan vara väldigt snårigt i pensionsdjungeln. Som arbetsgivare betalar vi en fast kostnad per anställd, och varken vi eller Lifeplan tjänar något extra på råden som medarbetarna får. Tjänsten handlar enbart om att söka det billigaste och bästa alternativet utifrån den profil man har, säger Jesper.

3 tips för att öka medarbetarnas intresse för pension:

  • 1Fånga nyanställda

    Gör pensionsförmånerna till en naturlig del av introduktionen av nya medarbetare för att säkerställa att alla förstår vad de har tillgång till.
  • 2Hitta interna ambassadörer

    Ta hjälp av anställda som brinner lite extra för pensionsfrågor och be dem tipsa kollegor som inte har satt sig in i frågan än.
  • 3Lär er tillsammans

    Lifeplan erbjuder regelbundna webbinarier för att öka kunskapen om tjänsten och pension generellt. Uppmuntra medarbetarna att delta tillsammans genom att boka in ett möte, digitalt eller på arbetsplatsen.

Lifeplan gör en bra förmån ännu bättre

– Tyvärr är det inte alla arbetsgivare som visar tillräcklig omsorg om medarbetarna på det här området. Därför känns det jättekul att vi på Antura inte bara erbjuder tjänstepension, som ju är en väldigt bra förmån i sig, utan också ger medarbetarna möjlighet att kunna förvalta den på bästa sätt genom Lifeplan. - Jesper Lundkvist, CFO på Antura.