Benify i Almedalen

Benify kommer att vara på plats under politikerveckan i Visby 1–3 juli. Ska du också dit? Välkommen till oss för att prata om medarbetarupplevelser, kompetensförsörjning och hur man som arbetsgivare kan förebygga psykisk ohälsa på arbetsplatsen. Eller bara för att yoga lite. Hela vårt program och länk till anmälan hittar du längre ner på sidan. Hoppas vi ses!

Kom förbi oss på Skeppargatan 24 i Visby

Vilka är de största utmaningarna och möjligheterna för dagens arbetsgivare? Hur ska den offentliga sektorn klara rekryteringsutmaningen? Vad innebär Generation Z:s intåg i arbetslivet? Och hur kan vi tillsammans vända trenden med ökande sjukskrivningar? Kom förbi oss på Skeppargatan 24 för att diskutera dessa frågor och mycket mer. Missa inte heller våra yogapass, grillkvällar och alkoholfria drinkar!

Seminarum Slaget om Generation Z

Benifys program under Almedalsveckan:
(OBS! Programmet uppdateras löpande)

 

Seminarium: Slaget om Generation Z

Generation Z är den första generationen som helt har växt upp i det digitala samhället. Värdegrund och personlig utveckling är viktiga drivkrafter. Men utöver det – vad vill Generation Z ha av sin framtida arbetsgivare? Vad vill de jobba med och vad vill de att arbetsgivaren ska bidra med, såväl till samhället som till dem som individer? Och hur rustar företag och organisationer för att möta dessa krav på en arbetsmarknad där det råder brist på kompetens?

På Benifys seminarium ”Slaget om Generation Z” presenteras en ny Sifo-undersökning om den nya generationens krav och förhoppningar på framtida arbetsgivare. De nya insikterna diskuteras av representanter från Generation Z, opinionsbildare, näringsliv och offentlig sektor. Dessutom tittar vi närmare på några arbetsgivare som arbetar aktivt med dessa frågor idag och är rustade för att ta emot den nya generationen. Under seminariet låter vi framtidens kollegor själva bestämma vilka som vinner slaget om Generation Z.

Paneldeltagare:
Anela Murguz, Ledarskribent Borås Tidning
Ebba Kock, Ordförande Sveriges Elevkårer
Jakob Dziorek, Ordförande för Fler Unga
Katarina Berg, HR-chef Spotify
Carl Rydingstam, HR-direktör Region Stockholm
Magdalena Gerger, VD Systembolaget
Ann-Therese Enarsson, VD TCO:s tankesmedja Futurion
Ylva Eriksson, PR & Marketing Manager Benify

Moderator: Anna Olin Kardell

När? Tisdag 2 juli kl. 08.00-09.00

Var? Tjänsteföretagens Hus, Strandvägen 8, Visby

Frukost-/lunchyoga med hälsoseminarium

Stressa inte sönder i Almedalen! Vår yogainstruktör Elin leder lätta yogapass på vår altan på Skeppargatan 24 i Visby. Efter yogapasset kommer Malin Öhlin, vår produktledare inom hälsa och försäkring, tillsammans med våra samarbetspartners att berätta om hälsoutvecklingen, varför arbetsgivare bör arbeta med hälsa på ett strategiskt plan och vad du kan göra för att guida dina medarbetare till en bättre hälsa utifrån personliga förutsättningar med syftet att minska sjukfrånvaron.

Våra yogapass är lätta pass – du behöver inte byta om till träningskläder för att vara med.

När?
Måndag 1 juli
kl. 07.30–07.50: Yoga med Elin Lundblad från Energi i livet
kl. 07.50-08.30: Frukostseminarium med Kristina Ström Olsson, hälsostrateg på Länsförsäkringar
kl. 12.00-12.20: Yoga med Elin Lundblad från Energi i livet
kl. 12.20-13.00: Lunchseminarium med Kristina Ström Olsson, hälsostrateg på Länsförsäkringar

Tisdag 2 juli
kl. 07.30–07.50: Yoga med Elin Lundblad från Energi i livet
kl. 07.50-08.30: Frukostseminarium med Hermine Bonde Jahren, VD på Braive
kl. 12.00-12.20: Yoga med Elin Lundblad från Energi i livet
kl. 12.20-13.00: Lunchseminarium med Hermine Bonde Jahren, VD på Braive

Onsdag 3 juli
kl. 07.30–07.50: Yoga med Elin Lundblad från Energi i livet
kl. 07.50-08.30: Frukostseminarium med Malin Öhlin från Benify

Var? Skeppargatan 24, Visby

Mingel, bar & BBQ

Nix, det blir inget rosévin hos oss i Visby. Vi hakar istället på den växande trenden med alkoholfri bar och i vår trädgård på Skeppargatan 24 kan du prova flera alkoholfria fusiondrinkar som vår bartender fixar till. Dessutom bjuder vi på lite grillat tilltugg som Christer Söderberg, Årets Grillkock 2012 och svensk mästare i grillning, lagar på grillen. En stylist från Dashl finns också på plats för hårstyling och makeup touch-ups. Ta chansen att fixa till stilen innan du minglar vidare i sommarkvällen!

När?
Måndag 1 juli kl.
17.00–19.00
Tisdag 2 juli kl.
17.00–19.00

Var? Skeppargatan 24, Visby

Ladda ner rapporten om Generation Z

Här är Benifys Almedalen-gäng

Ylva Eriksson, PR & Marketing Manager

Vill du att dina anställda ska bli goda ambassadörer för ditt employer brand? Fråga Ylva hur man skapar positiva medarbetarupplevelser med hjälp av nya digitala verktyg. Du når Ylva på ylva.eriksson@benify.com eller 073 5014 716.

Joel Heister, vice VD Benify

Vad krävs för att vara attraktiv som arbetsgivare idag? Hur ser HR:s roll ut i framtiden? Fråga Joel om benchmarks och prognoser för såväl privat som offentlig sektor. Du når Joel på joel.heister@benify.com eller 072 250 89 71.

Kalle Erlandzon, VD Lifeplan

Lifeplan är Europas största robotrådgivare inom pensionssparande. Grundaren och VD:n Kalle är även doktor i långsiktigt sparande, så fråga allt du vill veta om fonder och avgifter. Du når Kalle på kalle.erlandzon@lifeplan.se eller 0739 795 597.

Jimi Guldstrand, Head of Key Account Management Nordics

Jimi har hjälpt flera av Sveriges största arbetsgivare att öka medarbetarnas engagemang. Ta chansen att be om hans bästa tips inom kommunikation och employer branding! Du når Jimi på jimi.guldstrand@benify.com eller 0723 87 25 15.

Malin Öhlin, produktledare Hälsa & Försäkring

Vill du ha tips på förebyggande åtgärder för att minska sjukfrånvaron på jobbet? Boka in ett möte med Malin, eller prata med henne direkt efter våra yogapass. Du når Malin på malin.ohlin@benify.com eller 070 390 69 91.

Emma Lindén, Chef Offentlig sektor

Hur kan arbetsgivare inom offentlig sektor ta vara på digitaliseringens möjligheter för att engagera befintliga och potentiella medarbetare? Emma har koll på detta och mycket mer. Du når henne på emma.linden@benify.com eller 0725 602 680.

Daniel Ssempasa, Säljchef Offentlig sektor

Vad ska man tänka på när man upphandlar en förmånsportal som offentlig arbetsgivare? Fråga Daniel – han har hjälpt en rad kommuner, myndigheter och statliga bolag med just detta. Du når Daniel på daniel.ssempasa@benify.com eller 0768 314 277.

Christer Söderberg, Event marketing specialist

Fråga Christer om allt som rör Benifys aktiviteter i Almedalen – och om hans bästa grilltips. Han har nämligen en gedigen meritlista som grillmästare och utsågs till Årets grillkock 2012. Du når Christer på christer.soderberg@benify.com eller 070 912 47 11.

Simon Jakobsen, Management Trainee

Simon är en sådan där ung talang som alla arbetsgivare vill fånga. Vi på Benify är glada att vi hann först! Fråga honom hur man får ihop en lyckad konferensresa för 300+ medarbetare från 6 länder – en bedrift Simon lyckades med i maj i år. Du når honom på simon.jakobsen@benify.com eller 073 512 87 41.